لوگو-ققنوس-ترخیص

ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی

تجارت بین المللی، بدون انجام تشریفات گمرکی و ترخیص کالا غیرممکن است. علاوه بر این، گاهی اوقات انتخاب مناسب ترین گمرک برای ترخیص دشوار میشود که باید باتوجه به گمرک مبدا و مسافت حمل، نوع کالای حمل شده و امکانات گمرکات مختلف، بهترین انتخاب را داشته باشید. تجار و بازرگانانی که محموله وارداتی خود را از طریق دریا حمل کنند، گمرک بندر امام خمینی از جمله گمرکات فعالی است که به ترخیص بار دریایی اختصاص دارد. از آنجا که نگرانی بابت ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی امری طبیعی است، ققنوس ترخیص به عنوان حق العملکار رسمی گمرک در کنار شماست تا خدمات تخصصی واردات و ترخیص کالا را با بالاترین سطح از کیفیت در گمرک بندر امام خمینی ارائه دهد.

ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی

این متن تست میباشد 

این متن تست میباشد این متن تست میباشد این متن تست میباشد 

ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی

این متن تست میباشد 

این متن تست میباشد این متن تست میباشد این متن تست میباشد 

ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی

این متن تست میباشد 

این متن تست میباشد این متن تست میباشد این متن تست میباشد 

ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی

فهرست مطالب

ترخیص کالا چیست ؟

ترخیص کالا از گمرک را میتوان یکی از مهمترین مراحل مربوط به فعالیت های تجاری، بازرگانی و همچنین واردات و صادرات کالا دانست. اگر آشنایی کافی با سلسله مراتب پیچیده ترخیص کالا از گمرکات کشور داشته باشید، قطعا متوجه خواهید شد که چرا به یک تیم ترخیص کار حرفه‌ای برای ترخیص کالا از بندر امام خمینی یا سایر گمرکات نیاز دارید. به طور کلی اگر بخواهیم شما را با مفهوم ساده ترخیص کالا آشنا کنیم، باید بگوییم که شما برای ورود کالا به کشور یا خروج آن نیاز به دریافت مجوزهای ورود و خروج دارید که طی انجام مراحل مشخصی صورت میگیرد؛ به مجموعه این اقدامات برای دریافت مجوز ورود یا خروج کالا، ترخیص کالا از گمرک گفته میشود.

در برخی مواقع امکان انجام مراحل ترخیص کالا توسط صاحب کالا (وارد کننده یا صادر کننده) نیز وجود دارد و میتوانند شخصا نسبت به ترخیص محموله خود از گمرکات اقدام کنند؛ اما در بسیاری از موارد، تجار ترجیح میدهند تا پروسه آزاد سازی و خروج کالا از گمرک را به فردی متخصص تحت عنوان ترخیص کار بسپارند. از آنجا که برای انجام فعالیت های تجاری و بازرگانی به همراه داشتن کارت بازرگانی الزامی میباشد، ترخیص کار رسمی گمرک با برخورداری از مجوزهای لازم، امکان انجام تشریفات گمرکی را بدون هیچ مشکلی و با سرعت بالا فراهم میکند.

ترخیص کار گمرک کیست ؟

با توجه به این که ترخیص کالا از گمرک امری پیچیده است و نیاز به تجربه، دانش و اطلاعات کافی و به روز در این حوزه دارد، افراد یا شرکت هایی هستند که با دانش خود و تسلط کامل بر قوانین و مقررات جدید گمرکی کلیه مراحل ترخیص کالا از بندر امام خمینی را برای صاحبان کالا انجام میدهند. برای این که بتوانید یک ترخیص کار حرفه‌ای و کاربلد را شناسایی کنید، در ابتدا باید بدانید که ترخیص کار کیست و چه وظایفی دارد. ترخیص کار فردی است که به وکالت یا نمایندگی از صاحب کالا، صفر تا صد مراحل ترخیص بار دریایی یا ترخیص هر گونه کالایی را انجام میدهد.

هنگامی که شما فرایند ترخیص کالا را به دست یک ترخیص کار معتبر میسپارید، ترخیص کار در تمامی مراحل نام شما را به عنوان صاحب کالا ذکر خواهد کرد و اگر بی دقتی و اشتباهی از تاجر سر بزند یا بدهی های مالی ایجاد شوند، ترخیص کار مسئولیتی در قبال اشتباهات صاحب کالا نخواهد داشت. علاوه بر این، مهمترین نکته در پروسه ترخیص کالا از بندر امام خمینی ، حفظ سرعت کار میباشد؛ زیرا درصورت طولانی تر شدن فرایند تاجر متحمل خسارت هایی خواهد شد؛ به همین دلیل، حضور مستمر ترخیص کار میتواند به فعالیت های واردات یا صادرات کالا سرعت زیادی ببخشد و به صاحب کالا در جهت تجارتی سودمند کمک بسیاری کند.

تیم حرفه‌ای ترخیص کاران ققنوس ترخیص آماده ارائه خدمات تخصصی ترخیص کالا از گمرکات سراسر کشور میباشند، از جمله ویژگی های ترخیص کاران مجرب ققنوس ترخیص میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تسلط کامل بر جدیدترین قوانین و مقررات ایران و سایر کشورها به ویژه چین، امارات متحده عربی و..
  • امانت داری و مورد اعتماد بودن در خصوص کلیه اطلاعات شخصی صاحب کالا
  • آشنایی کامل با تمامی تشریفات اداری و مراحل ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی، گمرک فرودگاه امام، گمرک شهریار، سایر گمرکات جنوب کشور و..
  • برخورداری از به روزترین اطلاعات در رابطه با آئین نامه ها و بخشنامه های جدید
  • سرعت عمل بالا جهت انجام سریع و دقیق عملیات گمرکی
  • برخورداری از کارت بازرگانی و تمامی مجوزهای قانونی

ترخیص کار با حق العملکار رسمی گمرک چه تفاوت هایی دارد؟

بسیاری از افراد تصور میکنند که ترخیص کار همان حق العملکار گمرک است، اما تفاوت های اندکی با هم دارند. پروسه کاری ترخیص کار و حق العملکار گمرک شبیه به یکدیر میباشد، اما تفاوت آنها در این است که ترخیص کار به عنوان نماینده یا به وکالت از صاحب کالا فعالیت میکند و حق العملکار به نیابت از صاحب کالا. اگر به عنوان صاحب کالا تمامی امور گمرکی خود را به یک ترخیص کار بسپارید، فرد ترخیص کار به عنوان نماینده شما، مراحل ترخیص کالا از بندر امام خمینی را با نام شما انجام خواهد داد. در صورتی که حق العملکار رسمی گمرک به نیابت از صاحب کالا فعالیت میکند و در تمام مراحل ترخیص بار نامی از صاحب کالا آورده نخواهد شد. در واقع میتوان گفت که ترخیص کار نماینده مستقیم صاحب کالا میباشد، اما مسئولیتی در قبال بی مسئولیتی های او نخواهد داشت و حق العملکار نماینده غیر مستقیم صاحب کالا برای پیشبرد اهداف او شناخته میشود.

معرفی گمرک بندر امام خمینی جنوب کشور

تاریخچه بندر امام خمینی را میتوان از سال ۱۳۰۷ هجری شمسی درنظر گرفت. در سال ۱۳۰۷ با احداث راه آهن سراسری کشور، دو پست اسکله چوبی در شمال آب های خلیج فارس و انتهای آبراه خورموسی ایجاد شد. پس از گذشت مدتی این قسمت به بندر شاپور معروف شد و سه سال بعد به یکی از مهمترین مبادی ورود و خروج کالا در کشور تبدیل گردید. در سال ۱۳۵۲ محل سکونت اهالی این ناحیه به بندر امام خمینی انتقال یافت و همین امر سبب توسعه هر چه بیشتر بندر شد. بندر امام خمینی حرکت به سوی تحول خود را از همان دو اسکله چوبی شروع کرد و امروزه توانست با موقعیت استراتژیک خود، حدود ۱۵ درصد از کل تجارت دریایی و ترخیص بار دریایی کشور را انجام دهد.

در حال حاضر، گمرک بندر امام خمینی به عنوان یکی از قطب های حمل و نقل بین المللی منطقه فعالیت میکند و توجه بسیاری از تجار را برای ترخیص کالا از بندر امام خمینی جلب کرده است. علاوه بر این، این بندر در سال ۱۳۹۰ به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل گردید و با پیوستن اراضی مجاور به آن، امروزه مساحتی حدود ۱۱ هزار هکتار را در اختیار دارد و بزرگترین منطقه ویژه اقتصادی کشور محسوب میشود.

آشنایی با ویژگی های گمرک بندر امام خمینی

ترخیص کالا از بندر امام خمینی مزایای ویژه‌ای برای تجار و بازرگانان به همراه دارد که نمیتوان از تاثیر آنها در انتخاب این بندر برای ترخیص بار دریایی چشم پوشی کرد. یکی از مهمترین ویژگی هایی که سبب شده تا بندر امام خمینی برای تجار از اهمیت بالایی برخوردار باشد، امکان استفاده از انواع شیوه های حمل و نقل کالا نظیر حمل و نقل کانتینری، هوایی، ترانزیتی، راه آهنی و.. میباشد که جابجایی محموله های سبک و سنگین را بسیار راحتتر کرده است. در واقع موقعیت جغرافیایی بسیار خوب بندر امام خمینی یکی از اصلی ترین دلایلی است که ترخیص کالا از بندر امام خمینی را به اولویت بسیاری از تجار و بازرگانان تبدیل کرده است. اگر انتخاب شما هم ترخیص بار دریایی از این بندر تجاری بزرگ میباشد، کارشناسان ققنوس ترخیص آماده خدمت رسانی در کلیه مراحل ترخیص کالا از این گمرک با تسلط بر تمامی تشریفات گمرکی میباشند.

گمرک بندر امام خمینی ویژگی های چشمگیر دیگری هم دارد که بهتر است مورد توجه خود قرار دهید و با توجه به نوع کالا، شیوه حمل و نقل بار، سرمایه خود و.. بهترین انتخاب را جهت تجربه یک تجارت پرسود داشته باشید. از دیگر ویژگی های قابل توجه بندر امام خمینی جنوب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نزدیک ترین بندر به مراکز جمعیتی و صنعتی کشور
  • پل ارتباطی کوتاه و مطمئن با کشورهای همسایه از جمله عراق، ترکیه، کشورهای حوزه قفقاز و اروپای شرقی
  • برخورداری از پتانسیل های مناسب پس کرانه‌ای ریلی، جاده‌ای و هوایی
  • دسترسی به شبکه های اصلی ترانزیتی و راه آهن سراسری کشور
  • مناسبترین بندر جنوبی کشور جهت ترانشیپ کالا به کشورهای حوزه خلیج فارس
  • فاصله نزدیک با فرودگاه های آبادان، اهواز و ماهشهر (فواصل ۱۰۰، ۱۱۰ و ۱۸ کیلومتری)
  • بهره مندی از پتانسیل های موجود جهت توسعه صادرات مجدد کالا
  • دومین بندر مهم کشور از نظر تاثیر در اقتصاد ملی و تجارت خارجی
  • برخورداری از ترمینال های اختصاصی، عمومی، کانتینری، فراورده های نفتی و مواد معدنی
  • توانایی بارگیری و تخلیه کشتی های کانتینری نسل چهارم و کشتی هایی با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن
  • برخورداری از امکانات و تجهیزات پیشرفته دریایی و بندری جهت ارائه سریع خدمات به کشتی ها و ترخیص بار
  • دریایی
  • بهره مندی از سیستم تک پنجره جهت ارائه خدمات متمرکز به مشتری
  • بهره مندی از سیستم بین المللی امنیت اطلاعات و سیستم مدیریت یکپارچه
  • برخورداری از امکانات پرداخت از طریق سیستم PSPOS
  • بهره مندی از سامانه هوشمند حواله الکترونیکی کامیون

موقعیت مکانی و اطلاعات تماس گمرک بندر امام خمینی

موقعیت مکانی بسیار مناسب بندر امام خمینی از اصلی ترین ویژگی هایی است که بسیاری از تجار را به خود جلب کرده است. گمرک بندر امام خمینی در جنوب ماهشهر قرار گرفته و با برخورداری از ۳۸ عدد اسکله، بزرگترین بندر جنوبی کشور محسوب میشود. دسترسی به اب های خلیج فارس و پل ارتباطی میان ایران و کشورهای همسایه از جمله مزایایی هستند که موقعیت استراتژیک بندر امام خمینی با خود به همراه داشته است. اگر بخواهیم نگاهی مختصر به آمارها و ارقام بیاندازیم، متوجه خواهیم شد که این ویژگی ها تاثیر بسزایی در حجم بالای ترخیص کالا از بندر امام خمینی داشته‌اند. مساحت بندر به حدود ۵۵ هزار هکتار میرسد و در شمال غرب خلیج فارس واقع شده است. فاصله بندر امام خمینی تا ماهشهر ۱۸ کیلومتر است و با برخورداری از۳۶ بارانداز، هر ساله ظرفیت پذیرش حدود ۵۵ میلیون تن کالا را دارا میباشد.

گمرک بندر امام خمینی مجهز به انبارهای مسقف با وسعتی حدود ۵۲۲ هزار متر مربع میباشد اسکله های بزرگ ۷ کیلومتری امکان پهلوگیری کشتی های بزرگ و ترخیص بار دریایی را راحت تر کرده‌اند. اسکله های گمرک بندر امام خمینی با توجه به کاربردی که دارند، دارای ظرفیت های متفاوتی نیز میباشند؛ به عنوان مثال، اسکله‌ای که کاربری آن درزمینه کالاهای کیسه‌ای، فله و.. میباشد، هر ساله ظرفیت پذیرش ۲۶ میلیون تن کالا را دارد.

اگر به دنبال ارتباط با پرسنل یا مدیریت گمرک بندر امام خمینی هستید، میتوانید از طریق پل های ارتباطی مختلفی با آنها در ارتباط باشید. شما میتوانید سوالات خود را در خصوص ترخیص کالا از بندر امام خمینی از پرسنل این گمرک از طریق یکی از روش های زیر بپرسید:

  • آدرس گمرک بندر امام خمینی: استان خوزستان، بندر امام خمینی، منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی
  • صندوق پستی: ۱۵۳
  • کد پستی گمرک: ۶۳۵۷۱۷۳۶۹۱
  • شماره تماس: (۰۶۱) ۵۲۲۸۴۰۰۱ – ۴
  • روابط عمومی بندر: ۰۶۱۵۲۲۸۵۰۴۸
  • ایمیل: info@khomeiniport.com
  • آدرس وبسایت گمرک بندر امام خمینی: https://bikport.pmo.ir/

فرایند ترخیص کالاها از گمرک بندر امام خمینی

مراحل ترخیص کالا از بندر امام خمینی همانند سایر گمرکات کشور و طبق قوانین و مقررات گمرکی بین المللی و داخلی انجام میگیرند. اگر قصد قعالیت در زمینه واردات یا صادرات کالا را دارید، احتمالا مراحل ترخیص کالا از گمرک برای شما بسیار پرچالش باشند، اما تیم ترخیص کار حرفه‌ای ققنوس ترخیص همراه شما هستند تا صفر تا صد مراحل ترخیص بار دریایی و ترخیص کالا از بندر امام خمینی را برای انجام دهند. پیشنهاد میکنیم پیش از شروع فعالیت تجاری خود با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا به موقع نسبت به انجام عملیات گمرکی اقدام شود و محموله خود را با خیال راحت تحویل بگیرید. از آنجا که آشنایی شما با کلیه مراحل ترخیص کالا میتواند تاثیر بسزایی بر روند تشریفات گمرکی داشته باشد، در ادامه از ابتدا تا انتهای پروسه ترخیص کالا از بندر امام خمینی که توسط تیم ترخیص کار ققنوس ترخیص به انجام میرسند را توضیح خواهیم داد:

مرحله اول؛ ثبت اطلاعات و تنظیم اظهارنامه گمرکی

در اولین مرحله از ترخیص کالا از بندر امام خمینی، لازم است کالای خود را به گمرک معرفی کنید تا بازرسی ها و کارشناسی های لازم برای تائید کالاهای وارداتی یا صادراتی شما انجام بگیرند. برای تنظیم اظهارنامه گمرکی کافی است اطلاعات و مدارک مورد نیاز را به صورت دور اظهاری در سامانه جامع امور گمرکی به ثبت برسانید تا توسط کارشناس مورد ارزیابی قرار یگیرند. زمانی که به پنجره مربوط به اظهارنامه کالا در سامانه جامع امور گمرکی وارد میشوید، میتوانید فرم اطلاعات خواسته شده برای اظهار کالای وارداتی خود را مشاهده کنید. جزئیات خواسته شده را تکمیل و مراحل تنظیم اظهارنامه را طبق موارد زیر دنبال کنید:

برای تنظیم اظهارنامه گمرکی در سامانه EPL باید اطلاعات و مدارکی از جمله اعلامیه ارزش کالا، مجوزها، درخواست ارزیابی کالا در محل، درخواست حمل یکسره، فرم اظهارنامه گمرکی و مدارک را ثبت نمایید. در صورتی که اطلاعات ثبت شده شما تائید شوند، لازم است مراحل زیر را دنبال کنید:

  • بررسی مجوزها، استعلام مجوزها، دریافت استعلام مجوزها، اعلام نتیجه استعلام، نتیجه استعلام
  • ثبت در دفتر کوتاژ
  • تعیین مسیر گمرکی کالا
  • تخصیص شماره ارزیابی
  • مهر و موم مدارک اظهارنامه

در صورتی که اطلاعات ثبت شده ناقص یا دارای اشتباهاتی باشند، اظهارنامه گمرکی رد خواهد شد و باید مراحل زیر را برای اصلاح آن طی کنید:

  • اعلام نقص مدارک و لیست نقص مدارک از طرف گمرک یا اعلام موارد قابل اصلاح و لیست نقص اظهارنامه
  • اصلاح اظهارنامه گمرکی
  • تکمیل اظهارنامه گمرکی و ارائه مدارک مورد لازم

مرحله دوم؛ بررسی اسناد توسط کارشناس گمرک

این مرحله از ترخیص کالا از بندر امام خمینی به ترخیص کالاهای صادراتی اختصاص دارد. در واقع در این مرحله، یک کارشناس اسناد و مدارکی که ارائه کردید را مورد بررسی قرار میدهد و اظهار هویت میکند. اگر فرد قبلا بدهی به گمرک داشته باشد، طبق ماده ۷ مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت؛ به این صورت که کالا در گمرک مورد وثیقه قرار میگرد تا صاحب کالا بدهی را تسویه نماید. در این مرحله از ترخیص بار دریایی و ترخیص هر کالای دیگری، ارزش کالا در سامانه TSC نیز بررسی میشود.

تعیین ارزش کالاهای ترخیص شده از مهمترین مراحل ترخیص کالا از گمرک میباشد و کد ارزش کالاها از جمله ضروری ترین اطلاعاتی است که ترخیص کار یا یک تاجر مجرب باید به اندازه کافی به آن دقت داشته باشد. سامانه TSC سامانه ارزش کالا است که کلیه ارزش انواع کالاها در آن ثبت شده و میتوانید ارزش کالاهای خود را در بخش مربوطه در این سامانه جستجو کنید. کد شناسه کالا یا TSC، کد شناسه کالا و نشانه ارزش کالا میباشد. کد شناسه کالا ۴ رقمی است و عواملی مانند مشخصات شیمیایی، فیزیکی و فنی کالا در تعیین آن نقش دارند. این کد در اخر کد تعرفه گمرکی یا HS code قرار میگیرد و یک کد ۱۲ رقمی را ایجاد میکند که برای انجام مراحل ترخیص کالا از بندر امام خمینی به ان نیاز خواهید داشت. در مواقعی ممکن است وارد رویه ارزش گذاری کالا شوید و کد شناسه کالا به دلایلی در سامانه ثبت نشده باشد یا مورد قبول نباشد، در این شرایط باید مراحلی را طی کنید که در ادامه توضیح خواهیم داد:

  • درخواست ارزش گذاری کالا
  • بررسی درخواست
  • تعیین ارزش کالا
  • اعلامیه ارزش کالا
  • دریافت اعلامیه ارزش کالا
  • پذیرش ارزش ارائه شده

مرحله سوم؛ ارزیابی صحت کالا

در این مرحله از ترخیص کالا لازم است که کالاها براساس اظهاراتی که توسط تاجر یا ترخیص کار صورت گرفته‌اند، مورد راستی آزمایی قرار بگیرد؛ بنابراین یک ارزیاب توسط کارشناس گمرک تعیین میگردد تا ارزیابی کالاهای وارداتی و صادراتی را براساس موارد خواسته شده (از مدل و برند کالا گرفته تا تعداد و سایر جزئیات کالا) انجام دهد. ارزیابی کالا ممکن است در محوطه گمرک (به عنوان مثال بر روی کامیون)، انبار گمرک یا حتی انبار صاحب کالا صورت بگیرد. در صورتی که ارزیابی در محل صاحب کالا انجام بگیرد، نیاز به فرم ارزیابی خواهد بود که میتوان از سامانه جامع امور گمرکی دریافت کرد. اگر کالا به ارزیابی دقیق تری نیاز داشته باشد، پروسه ارزیابی باید دقیق تر و حتما در انبار گمرک انجام شود.

اطلاعات و جزئیاتی که در این مرحله از ترخیص بار دریایی مورد بررسی قرار میگیرند، شامل موارد زیر میشود:

  • ارسال کالا به آزمایشگاه برای بررسی مواد اولیه
  • بررسی مجوزهای قانونی دریافت شده از سازمان های ذیربط
  • ارزیابی گواهی تامین ارز صادر شده از طرف بانک عامل
  • بررسی گواهی بازرسی در مبدا
  • بارنامه کالا
  • فاکتور صادر شده از طرف فروشنده
  • بررسی پکینگ لیست
  • قبض انبار ، سند ترخیصیه، وکالت نامه (در صورت وجود)

مرحله چهارم؛ دریافت شماره کوتاژ

اگر مراحل ابتدایی ترخیص کالا از گمرک یعنی ارزیابی و بررسی صحت و درستی اطلاعات ثبت شده در اظهارنامه گمرکی به طور کامل و به درستی انجام شوند، اظهارنامه گمرکی رسمیت پیدا خواهد کرد و به عنوان یکی از اسناد گمرکی شناخته میشود. در واقع پس از تنظیم اظهارنامه گمرکی، ارزیابی فنی گمرک و تائید اطلاعات درج شده در اظهارنامه، شماره ثبت یا شماره‌ای تحت عنوان کوتاژ صادر خواهد شد. میتوان این طور گفت که دریافت شماره کوتاژ به معنای ثبت اظهارنامه وارداتی یا صادراتی در گمرک میباشد و به هر اظهارنامه تائید شده، یک شماره اختصاصی تعلق خواهد گرفت. پس از دریافت شماره کوتاژ، یک مسیر گمرکی با توجه به عواملی همچون نوع کالا، ماخذ حقوق ورودی، اعتبار صاحب کالا، اظهار کننده و کشور سازنده تعیین میگردد و کالا در یکی از مسیرهای سبز، زرد یا قرمز گمرکی برای انجام سایر مراحل ترخیص کالا از بندر امام خمینی قرار خواهد گرفت.

مرحله پنجم؛ کنترل کالا در مسیر گمرکی تعیین شده

برای این که ترخیص کار بتواند اخرین مراحل از ترخیص بار دریایی را به انجام برساند، یک مسیر گمرکی برای تسریع فرایند ترخیص کالا و به دلیل کمبود نیروی کار در گمرک تعیین میشود تا محموله بتواند با عبور از آن مسیر، مورد ارزیابی قرار بگیرد و اخرین مراحل ترخیص کالا را سپری کند. قرارگیری کالا در یکی از مسیرهای سبز، زرد و قرمز گمرکی به نوع و ماهیت کالا و عوامل دیگری بستگی دارد؛ همین امر سبب میشود تا کالا بدون بازرسی، بازرسی غیرحضوری یا با بازرسی فیزیکی از این مسیر عبور کند. اگر محموله شما در یکیاز دو مسیر قرمز یا زرد گمرکی قرار بگیرد، نیاز به بازرسی خواهد داشت و توسط کارشناسبا اسناد ارائه شده مطابقت داده میشود.

تنها با قرارگیری کالا در مسیر سبز گمرکی است که نیازی به بررسی و ارزیابی کالا و اطلاعات توسط کارشناس گمرک نخواهد بود و پروسه ترخیص کالا با سرعت بیشتری به انجام خواهد رسید. قرارگیری محموله در مسیر سبز تابع شرایط خاصی است؛ در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در خصوص مسیرهای گمرکی و دریافت مشاوره بازرگانی میتوانید با کارشاسان ققنوس ترخیص در ارتباط باشید.

مرحله ششم؛ اخذ مجوزهای ترخیص کالا

برای ترخیص قانونی کالا از گمرک، لازم است با توجه به نوع کالاهای وارداتی یا صادراتی خود برخی مجوزها را از سازمان های مربوطه اخذ کنید. پروسه اخذ مجوزهای لازم از سازمان های ذی‌ربط سبب میشود تا کالا طبق معیارهای آنها مورد ارزیابی و بررسی قرار بگیرد و در نهایت مجوزهای ضروری صادر شوند. اگر وارد سامانه مجوزها شوید، مجوزهای لازم که توسط کارشناس و براساس نوع کالای شما تعیین شده‌اند را میتوانید ببینید. از آنجا که پروسه اخذ مجوزهای ترخیص کالا از بندر امام خمینی زمان بر و پیچیده است، برای تسریع مرحل ترخیص کالا بهتر است به موقع نسبت به دریافت مجوز بهداشت، مجوز استاندارد، مجوزهای قرنطینه نباتی و حیوانی، مجوز سازمان انرژی اتمی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مجوزهای وزارت راه، مالیات و.. اقدام کنید.

مرحله هفتم؛ صندوق، انبارداری، خروج کالا از گمرک

مبلغی از سمت گمرک تعیین شده است و در اخرین مراحل ترخیص کالا از بندر امام خمینی، موظف به پرداخت آن به گمرک به صورت فیش نقدی هستید؛ البته اکر امور گمرکی خود را به یک تیم ترخیص کار حرفه‌ای واگذار کرده باشید، دیگر نیازی به حضور شما نخواهد بود و کافیاست مبلغ را واریز کنید تا سایر جزئیات توسط ترخیص کار ققنوس ترخیص به انجام برسند. پس از این که فیش پرداختی را از گمرک دریافت کردید، پروانه سبز گمرکی یا سند ترخیصیه صادر خواهد شد. صدور این سند به این معنی است که عملیات ارزیابی به پایان رسیده و میتوانید مقدمات خروج کالا از گمرک را آماده کنید.

در نهایت با اتمام تشریفات بازرسی کالا، تعیین مسیر گمرکی، صدور سند ترخیصیه و با تسویه حساب صاحب کالا با شرکت حمل و نقل، براساس قبض انبار و سایر مدارک ترخیص بار دریایی گمرک مجوز بارگیری محموله را صادر خواهد کرد. در این مرحله مبلغی هم از صاحب کالا به عنوان هزینه انبارداری اخذ میشود که در گمرکات مختلف، متفاوت است و به مدت زمان نگهداری کالا در انبار، هزینه های مربوط به تخلیه، بارگیری و.. بستگی دارد. پس از این که ترخیص کار گمرک کلیه مراحل ترخیص کالا را به اتمام رساند، میتواند بیجک انبار را از انباردار گمرک دریافت کند و تشریفات خروج بار از گمرک را آماده سازی کند.

فرایند ترانزیت مواد نفتی در بندر امام خمینی به چه صورت است؟

گمرک بندر امام خمینی به دلیل همجواری با خلیج فارسی و دسترسی مناسب به عراق و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس، یکی از بهترین مسیرهای ترانزیتی کشور جهت ترانزیت مواد نفتی میباشد. برخورداری از تجهیزات مناسب و موقعیت جغرافیایی ویژه سبب شده تا منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی حدود ۷۸ درصد از سهم ترانزیت مواد نفتی کشور را به خود اختصاص دهد. این بندر به عنوان مرز خروجی ترانزیت، نقش ویژه‌ای در حمل و ترانزیت مواد نفتی داشته باشد. علاوه بر این، گمرک بندر امام خمینی به دلیل نزدیک بودن به کشور عراق و فراهم سازی بسترهای مناسب توسط اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان، توجه بسیاری از سرمایه گذارا را به خود جلب کرده است؛ در نتیجه امکانات و تاسیسات خوبی هم برای تخلیه و بارگیری مکانیزه فراورده های نفتی ایجاد شده است.

حجم فراورده های نفتی ترانزیت شده از بندر امام خمینی هر ساله رو به افزایش است و با توجه به این که از مزیت های بازرگانی و زیرساخت های مورد نیاز جهت تخلیه و بارگیری مواد نفتی برخوردار است، بستر مناسبی را برای فعالیت پایانه های نفتی بخش خصوصی فراهم نموده است. در سال گذشته، با افزایش تقاضا در بازارهای جهانی و افزایش قیمت نفت، ترانزیت فراورده های نفتی در این بندر رشد چشمگیری داشت. همچنین برخورداری بندر امام خمینی از پس کرانه بندری و شبکه های اتصالی جاده‌ای با مرزهای غربی کشور سبب شده تا بهترین بندر برای ترانزیت فراورده های نفتی در کشور باشد و به یکی از اصلی ترین قطب های حمل و نقل تبدیل شود.

لیست هزینه ها و تعرفه های ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی

پیش از این که فرایند ترخیص کالا از بندر امام خمینی را آغاز کنید، میتوانید با برخی مشخصات و مدارک نظیر کد تعرفه گمرکی کالا و پروفرما حدود هزینه ترخیص کالا را محاسبه کنید. با توجه به نوع کالا و کد تعرفه گمرکی آن، هزینه ترخیص کالا امیتواند متفاوت باشد؛ اما به طور کلی نحوه محاسبه هزینه های ترخیص کالا از تمام گمرکات کشور از یک قاعده مشخص و طبق قوانین و مقررات گمرکی پیروی میکند. بر اساس اخرین قوانین حوزه واردات و صادرات کالا، حداقل تعرفه برای کالا ۵ درصد مشخص شده؛ اما توجه داشته باشید که برخی کالاها مشمول معافیت های گمرکی یا تعرفه های ترجیحی میشوند.

در واقع هر زمان که شما به عنوان یک تاجر یا بازرگان تصمیم به شروع فعالیت تجاری خود در در زمینه واردات یا صادرات کالا میگیرید، باید بدانید که از لحظه ورود کالا تا خروج آن ملزم به پرداخت هزینه های مختلفی به گمرک یا سایر سازمان ها هستید. دانستن این که بهترین زمان برای محاسبه هزینه های ترخیص بار دریایی کار دشواری نیست. همواره پیشنهاد میکنیم که با استفاده از خدمات استعلام قیمت ترخیص کالا توسط ققنوس ترخیص، از حدود هزینه‌ای که لازم است پرداخت شود مطلع شوید و برای پرداخت به موقع آنها برنامه ریزی کنید تا با مشکلات متعدد یا تاخیر در روند ترخیص کالا از بندر امام خمینی مواجه نشوید. بخشی از مهمترین هزینه های ترخیص کالا که باید برای آنها برنامه ریزی کنید عبارتند از:

هزینه های مربوط به انبارداری، تخلیه و بارگیری کالا

هزینه های ترخیص کالا از گمرک براساس قوانین کشور و طبق یک قاعده پایه و ثابت محاسبه و دریافت میشوند. تجار و بازرگانان میتوانند هزینه تفریبی ترخیص بار دریایی خود را طبق همین فرمول ها و قواعد تخمین بزنند، اما یک نکته اساسی وجود دارد و آن هم این است که بسیاری از هزینه های ترخیص کالا از بندر امام خمینی به حجم، وزن، نوع کالا بستگی دارند؛ به همین دلیل حضور یک ترخیص کار حرفه‌ای و مسلط به جدیدترین ائین نامه و تعرفه ها میتواند خطاها را به حداقل برساند. هزینه های مربوط به انبارداری، تخلیه و بارگیری از جمله هزینه هایی هستند که حجم و وزن کالا دو عامل موثر در تعیین آنها هستند. علاوه بر این، لازم است که هزینه های انبارداری، تخلیه و بارگیری به موقع به انبار گمرک پرداخت شوند تا توقفی در روند خروج محموله از سیستم انبارداری اسکله یا منطقه بارگیری رخ ندهد.

حقوق و عوارض ورودی گمرک

از جمله مهمترین هزینه هایی که جهت ترخیص کالا از بندر امام خمینی باید پرداخت شوند، حقوق و عوارض ورودی میباشد که مستقل از سایر هزینه های ترخیص کالا محاسبه میگردد. حقوق ورودی در تمام کشورها و طبق قوانین بین المللی دریافت میشود و به نوعی مالیات غیرمستقیم گمرک محسوب میگردد. بررسی و محاسبه حقوق و عوارض ورودی گمرک امری پیچیده و حساس میباشد و نیاز به آشنایی کامل با قوانین روز کشور مبدا و مقصد در این زمینه دارید؛ در نتیجه بهتر است مطابق با نظر کارشناسان متخصص در این حوزه انجام بگیرد و از خسارت های مالی احتمالی جلوگیری شود.

مدت زمان انجام تشریفات ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی

یکی از نگرانی های تجار در خصوص ترخیص کالا از بندر امام خمینی، مدت زمانی است که انجام تشریفات گمرکی نیاز است. در واقع عدم توجه به این فاکتور مهم در مراحل ترخیص کالا میتواند سبب بروز خسارت های چشمگیری شود؛ بنابراین اگر بتوانید ترخیص بار دریایی را در کمترین زمان ممکن به انجام برسانید، هزینه های اضافی را تا حد زیادی حذف خواهید کرد که منجر به سوددهی بیشتر فعالیت تجاری شما خواهد شد. با توجه به این که عوامل متعددی در مدت زمان ترخیص کالا تاثیر دارند، شناسایی و مدیریت زمان از اهمیت بالایی برخوردار است. برنامه ریزی برای عوامل زیر میتواند در مدیریت زمان ترخیص کالا از بندر امام خمینی تاثیر بسزایی داشته باشد:

  • مدیریت زمان جهت اخذ مجوزهای ترخیص کالا: اولین قدم برای افزایش سرعت ترخیص کالا را میتوان افزایش سرعت اخذ مجوزهای مورد نیاز در نظر گرفت.
  • آشنایی کافی با مجوزهای استاندارد: پروسه اخذ مجوزها بسیار طولانی و پیجچیده میتواند باشد، بنابراین با واگذاری این امور به یک ترخیص کار مسلط از هدر رفتن زمان جلوگیری کنید.
  • مشاوره با کارشناسان ققنوس ترخیص: کارشناسان ققنوس ترخیص همراه شما هستند تا با ارائه مشاوره های بازرگانی لازم، سرعت بیشتری به پروسه ترخیص کالا از گمرک ببخشند.

توجه داشته باشید که روند کند و طولانی ترخیص کالا از بندر امام خمینی به دلیل آب و هوای بسیار گرم و شرجی احتمال فساد برخی محصولات را افزایش میدهد. همچنین ممکن است سبب بروز هزینه دموراژ یا محسوب شدن کالای شما به عنوان کالای متروکه در انبار گمرک شود که در چنین شرایطی مستلزم به پرداخت جریمه خواهید بود. خدمات تخصصی ترخیص بار دریایی ققنوس ترخیص توسط ترخیص کار کاربلد، تمام این نگرانی ها را برطرف خواهد کرد و کالا را به موقع به دست شما خواهند رساند.

۵ نکته مهم که قبل از فرایند ترخیص کالا از گمرک بندر امام باید بدانید

در ادامه قصد داریم شما را با چند نکته اساسی درباره ترخیص کالا از بندر امام خمینی و حتی ترخیص کالا از سایر گمرکات کشور آشنا کنیم. بی توجهی به این نکات از اشتباهات رایج تجار و بازرگانان میباشد و همین امر سبب میشود تا پروسه ترخیص کالا به سخت ترین و پیچیده ترین مرحله از واردات یا صادرات کالا تبدیل شود. بزرگترین چالش تجار، عدم آشنایی کافی با قوانین و بخشنامه های جدید میباشد؛ در نتیجه به ۵ نکته زیر توجه کنید دچار اشتباه و در نهایت توقف کالاهای خود در گمرک نشوید:

  • تخصیص ارز: برای این که بتوانید محموله خود را از گمرک ترخیص کنید، به کد تخصیص ارز از بانک مرکزی نیاز دارید. توجه داشته باشید که پروسه دریافت کد تخصیص ارز ممکن است حدود یک ماه طول بکشد؛ بنابراین به زمان بندی ها دقت کنید.
  • ثبت سفارش بازرگانی: برخی از تجار فرایند اخذ مجوز ثبت سفارش را به بعد از ورود کالا به کشور موکول میکنند؛ اما از آنجا که ممکن است نیاز به پیش نیازهایی داشته باشید، این مرحله را پیش از شروع مراحل ترخیص کالا انجام دهید.
  • گواهی بازرسی مبدا: برخی کالاها نیاز به بازرسی از نظر کمی و کیفی دارند، برای اطلاع از این که کالای شما به این بازرسی نیاز دارد یا خیر با مشاوران ققنوس ترخیص در ارتباط باشید.
  • تعرفه گمرکی کالاها: هنگام جستجوی کد تعرفه کالای وارداتی خود، حتما بسیار دقت کنید زیرا هر گونه اشتباهی میتواند حتی سبب توقف فرایند ترخیص بار دریایی یا ترخیص کالا از بندر امام خمینی شود.
  • هزینه های ترخیص کالا: پیشنهاد میشود حتما در خصوص هزینه تقریبی ترخیص کالاهای خود پرس و جو کنید و برای پرداخت هزینه های گمرکی و کارمزد ترخیص کار آمادگی داشته باشید.

واردات به شیوه دریایی به صرفه‌تر است یا هوایی؟

یکی از سوالات رایج تجار این است که کدام شیوه حمل و نقل به صرفه تر و اقتصادی میباشد. برای پاسخ به این سوال باید چند فاکتور را در نظر بگیرید تا بتوانید مناسبترین روش را برای واردات بار خود انتخاب کنید. اول از همه توجه داشته باشید که هر یک از روش های حمل و نقل دریایی یا هوایی مزایا و معایب خاص خود را دارند؛ اما در نهایت این شما هستید که باید بسته به شرایط خود و نوع کالا یکی از آنها را انتخاب کنید. لازم است بدانید که برای واردات کالاهایی که به سرعت بالایی برای جابجایی نیاز دارند، حمل و نقل هوایی بهترین گزینه است. کالاهای فاسد شدنی مانند مواد غذایی و محصولاتی که انقضا آنها محدود است، کالاهای کم حجم و باارزش از جمله کالاهای وارداتی هستند که بهتر است با ناوگان های هوایی حمل شوند.

برای واردات کالاهایی که از وزن و حجم زیادی برخوردارند یا حمل آنها با احتیاط بیشتری باید صورت بگیرد، پیشنهاد میکنیم از روش واردات دریایی استفاده کنید. البته به این نکته دقت داشته باشید که مدت زمان حمل و نقل دریایی بسیار طولانی تر از واردات هوایی است و برای کالاهای فاسد شدنی اصلا مناسب نمیباشد. اما به طور کلی باید بگوییم که واردات دریایی از نظر اقتصادی صرفه بیشتری نسبت به واردات هوایی دارد. از طریق حمل و نقل هوایی میتوانید حجم بسیار بیشتری از کالا را در شرایطی امن جابجا کنید و اگر محدودیت زمانی ندارید، بهترین گزینه میتواند باشد. ترخیص کالا از بندر امام خمینی نیز از بهترین بنادر کشور برای ترخیص بار دریایی میباشد که با امکانات و تجهیزات مناسبی در این بندر انجام خواهد گرفت.

مزایای حمل دریایی و استفاده از گمرک بندر امام خمینی برای واردات کالا

باید بگوییم که در حال حاضر بیشترین حجم کالاها از طریق حمل و نقل دریایی جابجا میشوند و این شیوه از حمل و نقل بین المللی به رایج ترین روش حمل و ارسال کالاها تبدیل شده است. در نتیجه افزایش طرفداران واردات دریایی، ترخیص بار دریایی و ترخیص کالا از بندر امام خمینی نیز افزایش یافته است. علی رغم این که حمل بار دریایی برای کالاهای فاسد شدنی مناسب نمیباشد، کانتینرهای یخچال دار این امر را آسان کرده‌اند؛ در نهایت افراد بیشتری میتوانند از مزایای واردات دریایی برخوردار شود. با توجه به این که خلیج فارسی یکی از مهمترین آبراه های تجاری جهان میباشد، حجم بسیار زیادی از بنادر جنوب کشور به همین صورت وارد یا صادر میشوند. از دیگر مزایای چشمگیر حمل و نقل دریایی میتوانیم به امنیت بالا، هزینه مقرون به صرفه تر نسبت به حمل هوایی و امکان جابجایی کالاهایی با ابعاد و وزن زیاد اشاره کنیم.

گمرک بندر امام خمینی تلاش کرده تا با ارائه خدمات ویژه دریایی، تخلیه و بارگیری و ترخیص بار دریایی را تا حد زیادی برای وارد کنندگان یا صادر کنندگان تسهیل نماید. از جمله خدمات دریایی که بندر امام خمینی در این زمینه ارائه میدهد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عملیات راهنمایی (هدایت در کانال و عملیات سر راهنمایی)
  • ارائه خدمات VTS به کشتی ها
  • عملیات یدک کشی
  • آب رسانی به شناورها
  • سوخت رسانی به شناورها

سامانه تجارت فرامرزی یا سامانه جامع امور گمرکی چیست و چه کاربردی دارد؟

اگر تجربه فعالیت در حوزه واردات یا صادرات کالا را دارید یا حتی اگر تازه کار هستید، حتما با نام سامانه EPL یا سامانه تجارت فرامرزی مواجه شده‌اید. با افزایش حجم کالاهای وارداتی و صادراتی و کنترل سخت کلیه مراحل ترخیص کالا از گمرک، سامانه‌ای تحت عنوان سامانه جامع امور گمرکی راه اندازی شد تا علاوه بر تسهیل عملیات گمرکی، سبب نظارت بیشتر و دقیق تر بر کالاهای ورودی و خروجی گمرک شود. برای این که بتوانید از سامانه جامع تجارت فرامرزی و بخش های مختلف آن استفاده کنید باید یک نام کاربری و رمز عبور داشته باشید. به نزذیکترین گمرک محل خود مراجعه و با به همراه داشتن کارت ملی، کد Epl را دریافت نمایید.

زمانی که بتوانید رمز عبور EPL را دریافت کنید، میتوانید از مزایای این سامانه بهره مند شوید. استفاده از این سامانه امری جدایی ناپذیر از مراحل ترخیص کالا از بندر امام خمینی و سایر گمرکات کشور میباشد؛ بنابراین پیگیری امور گمرکی در این سامانه از اهمیت بالایی برخوردار است. علاوه بر این، از جمله کاربردهای سامانه جامع امور گمرکی به نشانی https://epl.irica.ir/ میتوان به تنظیم اظهارنامه وارداتی و صادراتی کالا، وکالت، خروج موقت خودرو و سایر فعالیت های مربوط به تجارت بین المللی اشاره کرد.

کانتینر چیست؟

کانتینرهای حمل و نقل، محفظه هایی مستحکم برای تحمل وزن بار هنگام حمل، نگهداری و جابجایی انواع کالاها هستند. معمولا کانتینرهای حمل و نقل انواع متعددی دارند و از حمل و نفل های ترکیبی تا سایر روش های نقل و انتقال بار از آنها استفاده میشود. در واقع استفاده از کانتینرها بخشی غیرقابل چشم پوشی از حمل و واردات کالا به شمار میرود و انتخاب مناسبترین آنها برای جابجایی کالاهای شما از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. کانتینرها بسته با کاربرد، سایز و ابعادی که دارند به انواع مختلفی تقسیم بندی میشوند و ویژگی های آنها به طوری طراحی و ساخته شده است که حمل و نگهداری از کالاها را بسیار راحت تر میکند.

۵ کانتینر پرکاربرد در حمل و نقل دریایی

انواع مختلفی از کانتینرهای دریایی وجود دارند که جنس، ابعاد، سایز و ویژگی های متفاوتی با یکدیگر دارند؛ همین ویژگی سبب شده تا بتوانیم با توجه به نیاز خود برای حمل ایمن و بدون خسارت کالا، یکی از انواع انها را انتخاب کنیم. در ادامه ۵ نمونه از رایج ترین کانتینرهای دریایی که کاربرد زیادی دارند را معرفی میکنیم تا آشنایی بیشتری با انواع کانتینر داشته باشید:

  • کانتینر خشک یا ساده: رایج ترین نوع کانتینر میباشد و در ابعاد ۲۰ و ۴۰ فوتی عرضه میگردد. این کانتینرها معمولا در حمل و نقل زمینی استفاده میشوند و فضای ذخیره سازی خوبی دارند..
  • کانتینر یخچالی: کانتینرهاییخچالی دارای ژنراتورهایی برای خنک نگهداشتن فضا هستند و برای حمل محصولاتی مانند میوه ها، سبزیجات، لبنیات، گوشت، ماهی و.. بسیار مناسب میباشند.
  • کانتینرهای تانک: این کانتینرها مخزن مناسبی برای حمل مایعات و مواد شیمیایی در حمل و نقل دریایی دارند.
  • کانتینر سقف باز: کانتینرهای رو باز را میتوان از بالا بارگیری کرد و میتوان از پوشش برزنتی به جای سقف برای آنها استفاده کرد.
  • کانتینر تخت: کانتینرهای تخت برای حمل و جابجایی کالاهایی با ابعاد خاص مورد استفاده قرار میگیرد.

دموراژ چیست؟

تاخیر در حمل و نقل های بین المللی کالا در اغلب مواقع رخ میدهد و امری غیرقابل کنترل است؛ همین امر سبب میشود تا برخی هزینه های اضافی از جمله هزینه دموراژ ایجاد شوند. مدیریت هزینه های حمل و نقل کالا بسیار مهم است و اگر میخواهید درگیر خسارت ها و جریمه ها نشوید، بهتر است با اصطلاح هزینه دموراژ و فری تایم به خوبی آشنا شوید. پیش از این که فرایند ترخیص کالا از بندر امام خمینی توسط تیم ترخیص کار آغاز شود، لازم است هماهنگی های لازم جهت حمل و نقل محموله را با شرکت حمل و نقل مورد نظر انجام دهید. اگر قصد واردات یا صادرات کالایی را دارید، برای جابجایی محموله خود از مبدا تا مقصد به کانتینری نیاز خواهید داشت. شما میتوانید کانتینر مورد نیاز را از شرکت حمل و نقل اجاره کنید، اما اجاره کانتینر با شرایط خاصی همراه است.

شرکت های حمل و نقل کانتینری که محموله را از طریق کشتی جابجا میکنند، کانتینرهای مختلفی را بسته با ماهیت بار شما اجاره میدهند. یکی از شرایط اجاره کانتینرها این است که کانتینر را در مدت زمانی که مشخص شده است، به شرکت حمل و نقل بازگردانید؛ در غیر این صورت باید جریمه‌ای را تحت عنوان هزینه دموراژ به این شرکت پرداخت نمایید. مدت زمانی که میتوانید کانتینر را در اختیار داشته باشید، در قراردادی که میان خود به عنوان صاحب کالا و شرکت حمل و نقل کانتینری توافق کردید، درج شده است. در واقع هنگام عقد قرارداد، مدت زمانی توسط شرکت حمل و نقل تعیین میگردد که فری تایم نام دارد. فری تایم مدت زمانی است که شما میتوانید کانتینر را تا زمان ترخیص بار دریایی در اختیار داشته باشید. اگر مدت زمانی که کانتینر را به همراه دارید از مقدار فری تایم بیشتر شود، متحمل جریمه دیرکرد یا همان هزینه دموراژ خواهید شد.

دیسپچ چیست؟

سهم بسیار بالایی از تجارت های بین المللی به حمل و انتقال کالاهای فله (کالاهای فله پودری، دانه‌ای، نگله‌ای، مایعات و گازها) اختصاص دارد؛ در نتیجه حمل و نقل دریایی بیش از سایر روش های حمل و نقل مورد توجه تجار و صاحبان کالا قرار گرفته است. این امر سبب شده تا حجم ترخیص بار دریایی هم افزایش پیدا کند و یکی از دلایل اصلی ترافیک بالا جهت ترخیص کالا از بندر امام خمینی میباشد. شرکت های حمل و نقلی که کانتینر اجاره میدهند یا مالکان کشتی که مسئولیت حمل کالا از یک مبدا مشخص تا مقصد تعیین شده را دارند، در قراردادهای خود مدت زمانی را جهت بارگیری یا تخلیه بار در مبدا یا برای در اختیار داشتن کانتینر تعیین میکنند. با توجه به این که ممکن است مدت زمانی که فرایند بارگیری یا تخلیه در مبدا صورت میگیرد یا تایمی که صاحب کالا کانتینر را در اختیار دارد طولانی شود، با توجه مقدار کالا، ظرفیت تخلیه و بارگیری بنادر، تجهیزات و.. فری تایم تعیین میگردد.

همانطور که کمی بالاتر اشاره کردیم، دیرکرد در انجام فرایند تخلیه و بارگیری کالا یا تحویل کانتینر میتواند صاحب کالا را متحمل جریمه‌ای تحت عنوان هزینه دموراژ کند. اما اصطلاحی دقیقا مخالف دموراژ در حمل و نقل کالا وجود دارد که به آن دیسپچ گفته میشود. اصطلاح دیسپچ دقیقا نقطه مقابل دموراژ میباشد و اگر کالا را زودتر از زمان مقرر تحویل دهید، رخ میدهد. از آنجا که برای زمان تخلیه و بارگیری کالا در قرارداد مدت زمان مشخصی تعیین میشود، اگر زودتر از این بازه فرایند تخلیه و بارگیری را انجام دهید یا کانتینر اجاره‌ای را تحویل دهید، دیسپچ اتفاق می افتد و مبلغی به عنوان پاداش به چارتر پرداخت خواهد شد. طول مدت این پاداش به عوامل و توضیحاتی بستگی دارد که در قرارداد ذکر شده است.

تفاوت دیسپچ و دموراژ چیست؟

قبل از این که به مراحل ترخیص کالا از بندر امام برسید، برای حمل و نقل محموله خود نیاز به یک شرکت حمل و نقل بین المللی خواهید داشت. در این میان با اصطلاحات مختلفی مواجه خواهید شد که دموراژ و دیسپچ دو نمونه از آنها میباشند. بالاتر درباره مفاهیم هر یک از این دو اصطلاح توضیح دادیم، اما برای این که درک بهتری از آنها داشته باشید، چند مورد از تفاوت های هزینه دموراژ و دیسپچ را بررسی میکنیم. از آنجا که پروسه ترخیص بار دریایی ممکن است کمی طولانی شود و تاخیری در روند تخلیه و بارگیری کالا صورت بگیرد، مدت زمانی توسط شرکت های حمل و نقل تعیین میگردد.

اگر تخلیه و بارگیری بیشتر از فری تایم طول بکشد، اجاره کننده کانتینر یا کشتی باید مبلغی را تحت عنوان دموراژ به شرکت حمل و نقل پرداخت نماید. در صورتی که زمان صرف شده کمتر از فری تایم (مدت زمان قید شده در قرارداد) باشد، مالک کشتی قسمتی از کرایه را به عنوان دیسپچ به صاحب کالا برمیگرداند. توجه داشته باشید که حتما لازم است مبالغ دموراژ و دیسپچ و جزئیات آنها در قرارداد درج شده باشند و به توافق دو طرف رسیده باشند. چنین شرایطی سبب میشود تا طرفین قرارداد مسئولیت بیشتری نسبت به قرارداد تجاری خود داشته باشند و تا حد امکان با دریافت پاداش یا جلوگیری از پرداخت جریمه، هزینه های حمل و نقل را کاهش دهند.

چرا هزینه دموراژ بالاست و چگونه میتوان از بروز آن جلوگیری کرد؟

اگر تحت هر شرایطی تاخیری در روند تخلیه و بارگیری محموله شما رخ دهد و کانتینر را دیرتر از زمان مقرر به شرکت حمل و نقل تحویل دهید، ملزم به پرداخت هزینه دموراژ خواهید شد که بی توجهی به چنین هزینه هایی قطعا سبب افزایش چشمگر هزینه های حمل و نقل شما خواهد شد. برای این که بتوانید حدالامکان هزینه های اضافی را کاهش دهید و مراحل ترخیص کالا از بندر امام خمینی با کندی پیش نرود، پیشنهاد میکنیم برنامه ریزی دقیقی برای حمل و ترخیص بار داشته باشید و عواملی که سبب بروز هزینه دموراژ میشوند را مدیریت کنید. عوامل زیر برخی از دلایلی هستند که میتوانند سبب بروز هزینه دموراژ شوند:

  • بروز اختلافات میان شرکت حمل و نقل و صاحب کالا
  • مشکلات مالی حین انجام فرایند ترخیص کالا از بندر امام خمینی
  • ایجاد مشکل در اسناد و مدارک ترخیص کالا
  • طولانی شدن روند ترخیص بار دریایی
  • طولانی شدن فرایند بازرسی های کانتینر و بازرسی توسط کارشناسان مختلف

با توجه این عوامل، قطعا متوجه شده‌اید که مدت زمان ترخیص کالا جهت جلوگیری از هزینه های اضافه بسیار حائز اهمیت است؛ بنابراین سعی کنید امور گمرکی خود را به ترخیص کار مجرب و مسلط بسپارید. تیم ترخیص کار ققنوس ترخیص با تسلط بر کلیه قوانین گمرکی، مراحل ترخیص کالا از بندر امام خمینی را با سرعتی بالا و دقیق در مدت زمان مقرر انجام خواهند داد تا متحمل هزینه دموراژ و سایر خسارت های احتمالی نشوید. علاوه بر این، لازم است که اسناد و بارنامه حمل را به دقت بررسی کنید تا تعرفه های جدیدی در آن درج نشده باشد.

جمع بندی

در این مقاله تلاش کردیم تا به رایج ترین سوالات شما در رابطه با ترخیص کالا از بندر امام خمینی که امروز مورد توجه بسیاری از تجار قرار گرفته است، پاسخ دهیم. از آنجا که حجم ترخیص بار دریایی در این بندر بسیار بالاست، امکانات و خدمات خوبی هم از سوی گمرک بندر امام خمینی ارائه میشوند تا پروسه ترخیص کالا با سرعت بیشتری صورت بگیرد. اما همانطور که میدانید پیچیدگی ها و چالش های ترخیص کالا به قدری است که بسیاری از تجار آن را دشوارترین مرحله از واردات کالا میدانند.

تجربه تجارت بین المللی شما زمانی میتواند سودآور باشد که از کمک کارشناسان متخصص در این حوزه کمک بگیرید. تیم ترخیص کار حرفه‌ای و کاربلد ققنوس ترخیص با چندین سال سابقه در خدمت شما هستند تا با ارائه بهترین و سریع ترین سرویس های ترخیص کالا از بندر امام خمینی و سایر گمرکات کشور، تجربه‌ای متفاوت از فعالیت در زمینه واردات و صادرات کالا را برای شما رقم بزنند. در صورت نیاز به استعلام قیمت ترخیص کالا، دریافت مشاوره بازرگانی و.. با کارشناسان ما در تماس باشید تا شما را به خوبی راهنمایی کنند.

سوالات متداول ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی

گمرک بندر امام خمینی در جنوب ماهشهر واقع گردیده است و با برخورداری از ۳۸ اسکله به عنوان بزرگترین بندر جنوب کشور به شمار می‌رود. دسترسی به آب‌های آزاد خلیج فارس و پل ارتباطی میان ایران و کشورهای همسایه به علت موقعیت مکانی مناسب بندر امام خمینی می‌باشد. همچنین مساحت گمرک بندر امام خمینی به حدود ۵۵ هکتار است که در شمال غرب خلیج فارس قرار گرفته است که فاصله بندر امام خمینی تا ماهشهر ۱۸ کیلومتر می‌باشد.

یکی از مهمترین ویژگی هایی که موجب شده است گمرک بندر امام خمینی برای تاجران و بازرگانان از اهمیت بالایی برخوردار باشد، امکان استفاده از اقسام شیوه حمل و نقل اعم از حمل و نقل هوایی، ترانزیتی، راه آهنی و کانتینری می‌باشد که جهت جابجایی محموله های سنگین و سبک بسیار پرکاربرد است. همچنین موقعیت جغرافیایی مناسب گمرک بندر امام خمینی یکی دیگر از اصلی‌ترین عواملی است که بازرگانان و تاجران، ترخیص کالا از بندر امام خمینی را در اولویت قرار داده‌اند.

لازم به ذکر است که هیچ کارشناسی قادر به انجام تمامی مراحل کنترل گمرکی برای کالاها نمی‌باشد. از این رو کنترل کالا در مسیر های گمرکی به عنوان عاملی شناخته می‌شود که می‌تواند در این روند به اداره گمرک کمک کند، به این صورت که اگر کالا در مسیر سبز قرار بگیرد تایید شده است و نیاز به بررسی ندارد. اما اگر کالا در مسیرقرمز و یا زرد قرار بگیرد بایستی کنترل های دیگری روی کالا که شامل کنترل مجدد اسناد، کنترل فیزیکی و شمارش کالا و ...می‌شود انجام گیرد.

ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی مانند سایر گمرکات کشور می‌باشد. شما می‌توانید با انجام برنامه ریزی های لازم، مدیریت زمان و همچنین اخذ مجوزات ترخیص کالا انجام فرایند ترخیص کالا را سریع تر جلو ببرید. همچنین آشنایی کافی با مجوز های لازم می‌تواند در روند انجام این امور نقش بسزایی داشته باشد و نیز جهت ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی می‌توانید با سپردن امور به کارشناسان ققنوس ترخیص از اتلاف وقت جلوگیری کنید. اما لازم است بدانید که ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی مانند سایر گمرکات حداقل ۲ ماه به طول می‌انجامد.

مهمترین ویژگی های گمرک بندر امام خمینی عبارتنداز؛

نزدیک بودن به مراکز جمعیتی و صنعتی کشور داشتن پل ارتباطی مطمئن با کشورهای همسایه
داشتن پتانسیل مناسب جهت حمل بار هوایی ریلی یا جاده ای
دسترسی داشتن به شبکه‌های اصلی ترانزیتی مناسب ترین بندر جهت ترانشیپ کالا
داشتن فاصله کم با فرودگاه های اهواز و آبادان
دارابودن‌ از کشتی های مخصوص بارگیری و تخلیه کشتی و کشتی‌های با ظرفیت‌های چند هزار تن
و ...

لازم به ذکر است که هزینه های ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی، با توجه به نوع کالا و کد تعرفه گمرکی آن متفاوت می‌باشد. به طور کلی می‌توان گفت چگونگی محاسبه هزینه های ترخیص کالا و تعیین تعرفه کالا در تمامی گمرکات از یک قاعده خاص، پیروی می‌کن که میزان تعرفه گمرکی برای واردات و صادرات انواع کالا، حداقل ۵ درصد در نظر گرفته شده است، اما گاهی بعضی از کالاها مشمول معافیت گمرکی نیز می‌شوند.

یکی از مهمترین نکات در پروسه ترخیص کالا از بندر امام خمینی سرعت انجام کار می‌باشد، چرا که در صورت طولانی شدن فرآیند و انجام تشریفات گمرکی تاجر و بازرگان متحمل خسارت های بسیار زیادی خواهد شد. از این رو حضور ترخیص کار حرفه ای می‌تواند به فعالیت های صادرات و واردات سرعت بخشد و در روند انجام تشریفات گمرکی به صاحب کالا کمک شایانی نماید. وجود یک ترخیصکار زبده که آشنا با اصول گمرکی است، جهت ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی همواره لازم و ضروری است.

خروج کالا از کمرگ بندر امام خمینی مانند سایر گمرکات کشور مطابق با مقررات بین المللی وضع شده، می‌باشد. از این رو اگر قصد فعالیت در زمینه واردات کالا و صادرات آن را دارید، باید از نحوه ترخیص کالا و خروج کالا از گمرک اطلاع کافی داشته باشید؛ چرا که خروج کالا از گمرک، امری سخت و پر چالش در عرصه تجارت می‌باشد اما بایستی این نکته را در نظر داشته باشید که تیم ترخیص کار حرفه‌ای ما در ققنوس ترخیص همواره همراه شما خواهند بود تا بتوانید مراحل خروج کالا از گمرک را به آسانی انجام دهید.

ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی شامل مراحلی می‌شود که این مراحل عبارتنداز؛

مرحله اول: ثبت اطلاعات کالا و تنظیم اظهارنامه گمرکی
مرحله دوم: تایید اسناد و مدارک توسط کارشناسان گمرک
مرحله سوم : دریافت شماره کوتاژ
مرحله چهارم: کنترل کالا در مسیر های مشخص شده
مرحله پنجم: اخذ مجوزات جهت ترخیص کالا
مرحله هفتم: خروج کالا از گمرک

جهت ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی همانند سایر گمرکات نیاز به اخذ مدارک و اسنادی می‌باشید، که این مدارک عبارتند از؛

ارائه مجوز ها و گواهی مبدا کالا
ارائه فاکتور خرید کالا
ارائه پروفرما یا پکینگ لیست
ارائه اسناد ترخیصیه کالا
ارائه پیش فاکتور
ارائه مجوزات جهت ثبت سفارشات لازم
لیست عدل بندی کالا
اسناد مرتبط با پرداخت حقوق سازمان های حمل و نقل
ارائه کارت بازرگانی
ارائه وکالتنامه ترخیص کار
و ...

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۵ رای
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x